Loading. Please wait...
search

Ionel Mătăsăreanu – Expozitie Comemorativa

Tur Virtual Expozitie Sala 1
Tur Virtual Expozitie Sala 2
Tur Virtual Expozitie Sala 3

Ionel Mătăsăreanu – Video

Născut în Banat, la Oraviţa, maestrul a ajuns în oraşul de la malul mării printr-o repartiţie, după terminarea facultăţii. De atunci, el şi-a dedicat fiecare zi marii sale dragoste, pictura, peisajele de malul mării reprezentând o inepuizabilă sursă de inspiraţie. A pictat pentru Silvio Berlusconi, iar una dintre lucrările sale se află şi în colecţia de artă a legendarului cântăreţ spaniol Julio Iglesias, înmânată chiar de câtre artist la concertul de la Constanţa, din 2007.
Peisajele marine au constituit tema predilectă a lucrărilor sale. Maestrul Ionel Mătăsăreanu a fost nominalizat, în 2011, la premiul Pulitzer.
Artistul pictează de la vârsta de trei ani, iar numele său este o emblemă pentru viaţa artistică a Constanţei. Ionel Mătăsăreanu a fost elevul lui Alexandru Ciucurencu. Lucrările sale se regăsesc la loc de cinste, atât în casele oamenilor simpli, a intelectualilor de toate vârstele, dar şi în colecţiile ambasadorilor sau ale altor oameni de stat.
În anul 2002, pictorul Ionel Mătăsăreanu a fost declarat cetăţean de onoare al Constanţei, iar în 2014, a primit Medalia de aur a oraşului.

Categories

Tags

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts