Loading. Please wait...
search

About Us

Claboo Media – always lead never follow

Servicii Claboo Media :
Constructii si inginerie
Locatii turistice
Transimisiuni live pentru TV
Proprietati private
Transporturi si trafic
Inspectie asigurari
Marketing si publicitate
Expozitii
Institutii publice si primarii
Sport
Evenimente

Topografie (aero-fotogrametrie)

Produse topografice, cartografice si fotogrammetrice

Necesitatea de imagini ortorectificate si modele digitale ale terenului in studiul unei scene, a crescut gradul de implicare al tehnologiei UAV. In functie de suprafata studiata sunt recomandate fie hexacopterele, fie avioanele dirijate de la sol.

Studiul siturilor arheologice si al monumentelor de patrimoniu

Scopul este analiza, interpretarea  şi administrarea elementelor de patrimoniu national, prin reprezentari realiste si precise. O astfel de documentare presupune o suita de tehnici ce pot fi substituite de produsele UAV. Tehnicile SfM permit obtinerea unor rezultate de o calitate ridicata, pornind de la inregistrari raster, realizate cu o camera fotografica.

Monitorizarea retelelor de inalta tensiune

O utilitate foarte mare o are tehnologia UAV şi în cadrul monitorizării reţelelor, datorită dimensiunilor reduse, a manevrabiliţăţii ridicate şi a capacităţii de a urma un plan de zbor prestabilit. Astfel se reduc riscurile asupra personalului, presupuse de operaţiuni precum controlul echipamentului.
Nivelul de detalii este impus de operatiunea ce se doreste realizata.
Un alt avantaj remarcabil este reducerea timpului dedicat etapei de teren şi a costurilor derivate. Rezoluţia temporală este impusă tot de tipul de lucrare realizat, însă depăşeşte orice altă metodă, permiţând de asemenea realizarea unei arhive şi controlul evoluţiei în timp a echipamentului. Microdronele sunt utilizate oriunde este necesară inspecţia de către personal specializat, însă accesul este imposibil sau prea periculos. Construcţia robustă şi invarianţa la intemperii fac din acestea, instrumentul ideal pentru astfel de obiective. Conceptul modular permite utilizarea unei game vaste de instrumente. Pe lângă camerele digitale de mare rezoluţie şi gamă spectrală variată, sisteme de video recepţie şi transmisie, se mai pot folosi detectoare de gaz, aparate de măsurat nivelul radiaţiilor, camere termale sau sonometre, senzori de temperatură sau umiditate.

Monitorizare instalatii petroliere

Situandu-ne intr-o perioada in care importanta petrolului este foarte mare , necesitatea de o monitorizare constanta si reprezentare cat mai fidela a complexitati sitemului petrolier a crescut de la an la an .
Tehnologia noastra UAV aduce in domeniul petrolier inovatii si inbunatateste produsele deja prezente pe piata prin calitatea sa  superioara si preturile reduse.Platformele si instalatiile petroliere sunt bunuri de o foarte mare importanta si valoare, situate in reginuni izolate , dificil de accesat. Pagube asupra acestor instalati poate duce la producerea de dezastre ecologice de proportii , pierderi financiare si nu numai, astfel imbunatatirea metodei de control a devenit o problema globala.
Tehnologia UAV se evidentiaza ca fiind o unealta foarte eficienta in ceea ce priveste monitorizarea conductelor de gaz si petrol.
In timp ce se speculeaza privind la utilizarea acestora noi va permitem punerea in practica si pionieratul in aceasta directie.
Cu ajutorul dronei pot fi evidentiate scurgeri de petrol sau deteriorari ale echipamentelor datorita senzorilor infrarosu. Chiar daca acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber eventualele pagube pot fi reperate, produsele petroliere avand o semnatura spectrala usor de evidentiat in infrarosu termal.
Eventuala utilizarea a aparatelor de zbor cu echipaj uman in acest scop ar fi impractica si in aceelasi timp periculoasa, de asemnea un numar ridicat de ore de zbor ar fi foarte costisitor.

Monitorizarea cailor de comunicatii (drumuri, poduri, cale ferata)

Cu toate ca tehnicile topografice conventionale  raman in vigoare realitatea ne domonstreaza ca in anumite circumstante avem nevoie de mai mult.
Aflata pe piata de o perioada relativa scurta de timp, tehnologia UAV ofera produse mult mai detaliate si la o precizie superioara intr-un interval de timp mult mai scurt in comparatie cu metodele clasice de fotogrametrie sau topografie.Tehnologia UAV ofera o rezolutie mult superioara celorlate metode, nivelul de detalii ridicandu-se la cerintele proiectelor cu un cost scazut si cu o perioada de executie mult mai scurta .

Monitorizare campuri eoliene

Nicio metoda nu poate acoperi toata plaja de indicatori ai defecţiunilor ce pot aparea la o turbina. Insa oferim un volum de date cat mai mare pe baza studiilor emisiilor acustice, a reziduurilor de ulei, sau semnaturilor termale.
Nivelul de detalii este impus de operatiunea ce se doreste realizata.Viziunea noastra este sa oferim alternativa controalelor realizate cu elicoptere pilotate. Avem capacitatea de a oferi prim planuri din aer si sa inregistram aceste imagini fara riscul acidentarilor.  Rezultatele inspectiei sunt superioare datorita formatului in care se realizeaza inregistrarile, video si foto HD sau infrarosu termal.

Cu un sistem de zbor stabil si autonom, este asigurata stabilitatea stricta de care este nevoie pentru a realiza inspecţii fotografice ale turbinelor eoliene.

Monitorizari în silvicultura

Utilizarea UAV în silvicultura pentru a obtine mozaicuri ortorectificate, a devenit o tehnica profitabila in special datorita frecventei cu care pot fi acoperite zonele de interes, a mobilitătii, a perioadei relativ reduse necesara prelucrarii datelor si a posibilitătii de a atinge rezolutii foarte ridicate. De asemenea costurile reduse sunt un factor decisiv.

Caracteristica specifica acestui domeniu o reprezintă valorile verticale ale datelor inregistrate. Variabilitate data de goluri, linii somiere, arbori solitari si alte variatii cauzate de diferitele specii, varste si stadii de dezvoltare. Ca si rezultat, se încearca introducerea termenului de FNM (Forestry Numeric Map) Harta Numerica Forestiera ca si tip de date raster.
Imbunatatiri in silvicultura sunt aduse de utilizarea de senzori hyperspectrali. Combinata cu datele RGB (rosu, verde, albastru) din spectrul vizibil se pot intocmi harti referitoare la calitatea plantatiilor (stadiul de dezvoltare, stres, varsta), sau diferiti indici de vegetatie (NDVI, LAI).

Monitorizari in agricultura

Densitatea datelor colectate ofera un avantaj in ceea ce priveste stabilirea tipul de plantatie recomandat, zona cea mai indicata pentru fiecare specie in parte si perioada de recoltare sau exploatare. Nivelul nutrienţilor din sol, gradul de dezvoltare, procentul de plante afectate de boli pot fi “vizualizate” pe baza amprentei spectrale, permitand astfel implementarea unor solutii eficiente financiar.

Actiuni de imbunatatire funciara pot fi implementate pe baza studiilor privind nivelul de concentratie al apei in sol si plante, al efectelor stresului, secetei sau bolilor. Folosind aceste date se pot genera mozaicuri in infrarosu sau infrarosu apropiat care combinate cu datele RGB (rosu, verde, albastru) din spectrul vizibil duc la obtinerea de harti tematice ilustrand toate tipurile de sol, calitatea plantatiilor sau diferiti indici de vegetaţie (NDVI, LAI).

Analize hidrografice si morfometrice

Cantitatea de material fie el apă sau solul şi roca antrenate reprezintă input pentru procesele hidrografice din cadrul unui bazin. Acestea modifică suprafaţa şi configuraţia terenului. Mai mult, induce o serie de manifestări ce sunt apoi accentuate de apa meteorică în special, ducând la o reacţie în lanţ. Acestea, împreună cu alte date derivate din caracteristicile morfometrice, reprezintă elementele caracteristice ale terenului. Astfel un studiu pornind de la distribuţia pantelor şi a expoziţiilor este essential în înţelegerea gradului de stabilitate al terenului şi în încercarea de predictive a evoluţiei acestuia.

Monitorizarea mediului

Comparativ cu metodele traditionale de cartare folosind platformele aeriene, dronele au avantajul asa zisei “compatibilităti” cu mediul. Respectiv, prezinta un grad scazut al zgomotului produs de motor si zero emisii de dioxid de carbon. Mai mult, ofera siguranta pentru mediul studiat si eficienta economica. Un alt avantaj remarcabil este reducerea timpului dedicat etapei de teren si a costurilor derivate. Rezolutia temporala este impusa tot de tipul de lucrare realizat, insa depaseste orice alta metoda, permitand de asemenea realizarea unei arhive si controlul evolutiei in timp.

La nord de comuna Adamclisi ,intr-o zona de coline impadurite,se afla “Monumentul triumfal adica resturile aflate...
Category:
La trecerea dintre ani, in Piata Ovidiu a avut loc petrecerea de Revelion cu un frumos...
Category:
Continuam calatoria noastra in povestile de viata ale antrenorilor de la Delfinariu Constanta. Astazi o intalnim...
Category:
Începând de astazi, în fiecare vineri, vă invităm să cunoașteți animalele rezidente în Microrezervatia din Constanța...
Category:
Viata unui antrenor de delfini e plina numai de bucurii. Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii...
Category:
Viata unui antrenor de delfini e plina numai de bucurii. Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii...
Category:
Televiziunea BBC a difuzat marți seara un episod despre România intitulat „Din Transilvania la Marea Neagră”...
Category:
Black Sea Competition & Black Sea Magic, în calitate de organizatori ai competiţiei, cu sprijinul oferit...
Category:
Imaginile Claboo Media au ajuns la cel mai important jurnal de stiri al televiziunii nationale TF1...
Category:
Asa s-a vazut de sus evenimentul The Color Run Mamaia 2016.The Color Run este o cursă...
Category:
show main info

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url